4200 лева събраха децата от “Княз Александър І“ за храма до училището

Автор: Plovdiv Now 20347
4200 лева събраха децата от “Княз Александър І“ за храма до училището
Цели 4200 лева събра Коледният базар, който и тази година се проведе в ОУ "Княз Александър І" в Пловдив. Децата от 1 до 7 клас продаваха и купуваха сладки, соленки, дървени играчки и картички, които бяха изработили сами или с помощта на своите родители.
 
Тази година каузата беше да се съберат средства, с които да се подпомогне възстановявянето на стенописите в църквата "Св. св. Кирил и Метдоий", пише ни Елена Кючукова, майка на едно от децата и ангажирана пряко с благотворителното събитие.
 
Храмът се намира точно срещу 170-годишната сграда, в която заедно учат децата от ОУ "Княз Александър І" и тийнейджърите от Хуманитарната гимназия.
 
Събраната сума беше тържествено връчена във вторник на отец Иван Братоев, свещеник в църквата.
 
"Миналата година събрахме на същия базар 4800 лв, които дарихме за закупуване на инфузомати в детската хирургия в УМБАЛ „Св. Георги”. Годината преди това дарението ни бе направено към детска онкохематология в Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ "Свети Георги”. Вярвам, че е много важно да учим децата си на доброта, помощ и дарителство", разказва още Елена.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина