400 лв. ще струва възстановяването на щетите след вандализма на Римския стадион

Автор: Plovdiv Now 10526
400 лв. ще струва възстановяването на щетите след вандализма на Римския стадион

400 лева ще струва възстановяването на щетите след вандалския акт на Римския стадион. Както съобщихме, Вандали потрошиха стъкления парапет. Проблемът, обаче не е толкова в самата сума, а в това, че изработката на нов парапет ще отнеме време.

Стъклото, което трябва да бъде поставено на мястото, е двойно стъкло. Елена Кантарева от “Старинен Пловдив” обясни пред Нова телевзия обаче, че малко фирми у нас го произвеждат, а поръчката за единично стъкло отнема повече време. 

В рамките на 5 години това е 9 подобен акт на вандализъм срещу Римския стадион в Пловдив.

Инцидентът е станал в ранните часове на 16 януари. От записите от охранителните камери, с които Общинска охрана разполага, ясно се вижда как между 01:45 - 1:55ч. двама души, млади момчета идват от посока Стария град и слизат по стълбите до градинката на Джумая Джамията. По-ниският се засилва и изритва с крак едното стъклено пано от парапета на Римския стадион. Стъклото се чупи и пада на тревната площ вътре в стадиона. Избити са и два от държачите на стъклото. За щастие няма пострадали хора, предвид часа на инцидента. След това двамата продължават по Главната улица в посока община Пловдив, като по пътя си изритват и вратата на магазин, в резултат на което е счупена само пантата му.

Вандалите все още се издирват.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина