Жестока глоба за денонощен магазин в Пловдив, инспекторатът го спипа в нарушение

Автор: Plovdiv Now 24621
Жестока глоба за денонощен магазин в Пловдив, инспекторатът го спипа в нарушение

Голяма глоба отнесе собственикът на магазин за алкохол и цигари в Тракия. Той е част от верига денонощни обекти, разположени на различни места в Пловдив.

Този в Тракия, намиращ се под блок 64, е бил посетен от служители на инспектората. Часът е бил минути след полунощ, а служителите все още били вътре. Касовият апарат бил изключен, изваден бил отчета. Въпреки това обаче, обектът е трябвало да бъде заключен още в 23:00 часа. Причината – липса на удължено работно време.

Служителите на местното ФБР съставили акт на фирмата, стопанисваща магазина. След законовия период на дружеството било връчено наказателното постановление. В него била вписана санкцията – 5000 лева.

Управата на веригата магазини подала жалба в съда. В молбата си те са посочили, че случаят е маловажен, а наказанието – незаконосъобразно.

В съдебно заседание обаче магистратите са установили, че в деня на акцията магазинът действително не е имал необходимите документи. От справка през администрацията на район „Тракия” става ясно още, че фирмата дори не е била в процедура по сдобиване с разрешително за удължено работно време.

В крайна сметка магистратите потвърдиха наказателното постановление и фирмата ще трябва да заплати акта в размер на 5 бона.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина