Тежкият инцицент от тази сутрин в ЖК "Тракия", при който млад водач катастрофира след употреба на алкохол, остави без автомобил няколко пловдивски семейства. Четири от петте пострадали превозни средства подлежат на ремонт и вероятно отново ще бъдат в изправност. Лекият автомобил на Златка Терзиева обаче е изцяло потрошен и освен за скрап не може да бъде използван за друго, пише trafficnews.bg.

Жената разказа, че е инвалид. Има множество заболявания и автомобилът й е бил единствената помощ, за да може да се придвижва, когато е необходимо. "Сега колата не става за нищо. Нямам Каско, само Гражданска отговорност. Състоянието обаче е такова, че не може да се ремонтира нищо и оставам без кола, която беше моята помощница", разказа Златка.

Какво е видяла секунди след инцидента, вижте във видеото:

Във връзка с инцидента е образувано досъдебно производство във връзка с причинените материални щети, информира говорителят на КАТ-Пловдив Ботьо Гиргинов. „След инцидента на водача е извършена проба за алкохол, която е отчела положителен резултат. Издаден е талон за кръвни тестове както за алкохол, така и за упойващи вещества". Той добави, че в момента 21-годишният младеж е в болница.

По официална информация на разследващите органи към 4,25 часа тази нощ е подаден сигнал за произшествието. Последователно са ударени 5 автомобила – „Пежо“, „Опел Вектра“, „Ауди А3“, „Опел Вектра“ и „Опел Мерива“, паркирани на обособено място до жилищен блок. На местопроизшествието са пристигнали полицейски екипи. 

По първоначални данни, водачът се движел през участъка с несъобразена скорост, изгубил управление и блъснал леките автомобили, като ги деформирал в предна и задна част. Дрегерът отчел 0,96 промила алкохол в издишания въздух. Предстои да  излязат резултатите и от пробата му за наркотици. Спътникът на младежа също е бил откаран за преглед в болница.

По досъдебното производство се извършват процесуално-следствени действия, като към момента няма привлечено към наказателна отговорност лице и се установяват причините за произшествието.