Яки ученически банди забиват два дни на Лаута на S'Cool Rock Fest СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 9459
Яки ученически банди забиват два дни на Лаута на S'Cool Rock Fest СНИМКИ

От днес започва двудневния младежки фестивал за яки ученически банди S`Cool Rock Fest! Фестивалът има за цел да създаде традиция в проучването и откриването на млади таланти, да се подпомогне развитието и утвърждаването на рок културата сред учениците и насочване на интересите им към стойностите на световната музикална култура. Да се даде поле за изява на подрастващите таланти, които, в повечето случаи не са имали възможност да се представят на голяма сцена,  оборудвана с професионална апаратура, пред публика, която да оцени и подкрепи техния стремеж за изява. Това са предприемчиви младежи и млади артисти, насочили своите усилия и компетенции към изграждането на нови модели на организация, сътрудничество и културно производство, с мисия за борба с нравствената деградация и посредствеността, за подобряване на културните възприятия и възможност за бъдещо професионално развитие в сферата на изкуството.

Провеждането на китарни клиники и уъркшопи като съпътстващи мероприятия на S'Cool Rock Fest има за цел подкрепа, развитие и насърчаване на младите музиканти, както и обогатяване на познанията им за музикалната история - стилове в музиката, музиканти, допринесли най-много за развитието и популяризирането на стила, както и показване на инструментални техники, представяне на различни марки и модели инструменти, ефекти и апаратури, използвани най-често в даден стил на рок музиката.

S'Cool Rock Fest се провежда за четвърта година, като първото издание бе през 2012 г. Над 80 групи са взели участие във фестивала, включително тези, които ще участват тази година. В жанрово отношение фестивалът е много разнообразен, като са застъпени както класическите, така и по-модерните стилове в рока.

За тазгодишното издание са поканени като хедлайнери групата на Никола Стояно – китарист в група The Gentlemen. Той е познат на публиката като Тино от сериала «Революия Z» и се включват във фетивала с голям ентусиазъм. 

Фестивалът няма конкурсен характер. Има достатъчно яки конкурси, като «Голямото междучасие» на Митко Кърнев и «Силата на рока» на Милена Славова, които  дават възможност на групите да премерят мускули, образно казано, понеже музиката не е състезание, но пък състезателният елемент може да бъде добър мотиватор, докато тук идеята е да се даде възможност на прохождащи ученически групи да се докоснат до професионално оборудвана сцена, да се срещнат, да се запознаят, да обменят идеи, да се поучат от някои грешки на ранен етап и да вървят напред.

Факт е, за съжаление, че повечето от ученическите групи се разпадат, след като завършат училище, но опитът, който са добили от участия, е незаменим, и като музиканти и приятели, на по-късен етап някои от тях си сформират нови групи, дори и в чужбина, където изнасят коцнерти с голям успех.

Като един силно положителен резултат от S'ool Rock Fest, е фактът, че много от децата, които сме виждали като публика, като фенове пред сцената, днес ги виждаме като активни участници върху нея, очакващи шанса си да се изявят. 

 

ДАТИ: 1 ЮНИ И 2 ЮНИ

МЯСТО: В ПАРК „ЛАУТА“, РАЙОН ТРАКИЯ 

ВХОД СВОБОДЕН!

ПРОГРАМАТА:
1 ЮНИ 

от 17 до 22 часа
Загубена дестинация (София)
Third Eye Conflict (Пловдив)
Pretty Bad (Пловдив)
Loners on the hill (Пловдив)
Surration (Бургас)
Congail (Пловдив)
RedTrigger (Пловдив)
The Gentlemen (София)

2 ЮНИ

Китарни клиники от 10 до 12 часа

От 17 до 22 часа
Спални Места (София)
Church of Destiny (София)
Creep_bandofficial (Добрич)
Atroposy (Пловдив)
Snade (Пловдив)
Teraflora (София)
Cortège (София)
Mindhaze (Пловдив)
Seconday (Ямбол)

Фестивалът се провежда с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2019 година.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина