Всички детски градини в „Тракия” вече са модерни, кметът откри поредната обновена

Автор: Plovdiv Now 2356
Всички детски градини в „Тракия” вече са модерни, кметът откри поредната обновена

Автор: Наталия Грозева

Всички детски градини в район „Тракия” вече отговарят на съвременните условия за отглеждане на деца – или са нови, или изцяло обновени. Това заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров по време на откриването на реконструираната ДГ „Еделвайс” в район „Тракия”.

Тя бе енергийно обновена с над 1 млн. лева, като със същата сума бе и ДГ „Десислава” в най-младия пловдивски квартал, пише trafficnews.bg.

„Голямо удоволствие е да присъствам на този обект, който е завършен. Най-важни са децата на Пловдив, като градината се развива през годините. Вече няма градина в „Тракия”, която да не е обновена и енергийно независима. С изключение на ДЯ „Детски рай”.  За тази детска градина имахме проект за ландшафта, но и проблеми с пропадания и конструкцията. Преживели сме всичко това с цялата администрация. Градината вече е по-малко енергийно зависима, което значи, че директорът ще има може да използва бюджета, за надграждането в грижите за децата”, заяви градоначалникът.  Той благодари на фирмата и районната администрация, които са вложили много труд и усилия,  за да се реализира този проект.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина