Вижте приоритетите на новия кмет на район “Тракия“

Автор: Plovdiv Now 4902
Вижте приоритетите на новия кмет на район “Тракия“

Ремонт ул. „Цар Симеон” – известна като околовръстното на „Тракия”,  нови детски ясли, многоетажен паркинг и улични реконструкции в зона А13. Това са дългосрочните приоритети на новия кмет на „Тракия” Георги Гатев.

В интервю пред БНР той заяви, че първата му стъпка е била да се запознае с целия си екип – офис по офис, човек по човек.

„За мен човешкият ресурс в управлението е най-важен. Ще има пълна приемственост в управлението от предишния успешен кмет на района Костадин Димитров и няма да има резки движения. Искам хората да са спокойни и мотивирани, за да постигнем нужните резултати“, каза Гатев.  Той обясни, че приемният ден на кмета ще остане всяка сряда, но на всяка акция, инициатива или друг проблем той ще присъства лично, за да получи обратна връзка от тракийци.

„Искам да чуя тяхното мнение, както и дали проблемът е решен, независимо дали става въпрос за залесителна акция, почистване или поставянето на детска площадка”, каза Гатев.

Той се е запознал  с финансовото състояние на района , както и проектите, които са изпълняват.  По думите му всичко е оставено в перфектно състояние.

Относно проектите, които той възнамерява да изпълни са разделени на два типа – локални и районни. Към първите  спадат – асфалтиране на междублокови улици, ремонт на тротоари,  поставянето на поливни системи и други. Той даде пример с квартал А13 – „Скобелева майка”, където е имал редица предизборни срещи.  По думите му там има нужда от най-голямо обновяване в междублоковите пространства, улици и тротоари.

„Ще обсъдим с кмета Костадин Димитров възможния бюджет за следващата година, за да начертаем проектите, които ще се изпълняват. Спрямо средствата ще приоритизираме ”, заяви Гатев.

Районните проекти той определя като изграждането на многоетажен паркинг, чиято работа е стартирала от градоначалника, нови детски ясли около А11, А12 и А10 – южно от Лаута, както и завършването на ул. „Цари Симеон” от Асеновградско до Цариградско шосе.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина