Венелин Найденов: Синът ми не е видял жената при маневрата, „не съм го отървавал”

Автор: Plovdiv Now 756
Венелин Найденов: Синът ми не е видял жената при маневрата, „не съм го отървавал”

Венелин Найденов също отрече синът да му да е ударил на пешеходна пътека възрастната жена, която почина днес в болницата. Както TrafficNews съобщи ударът е станал при маневра на заден ход пред блока на Ивайло в Тракия.  Шефът на НАП Венелин Найденов заяви пред "24 часа" , че досега синът му два път е давал обяснение в полицията.

-Как се случил инцидентът с вашия син г-н Найденов? Вярно ли е това, че жената е прегазена на пешеходна пътека?

 -Аз се прибирах към 21 часа. Видях, че пред входа ни има полиция. В момента, в който паркирах колата, при мен дойде един от полицаите. Попита ме кола еди кой си номер наша ли е и знам ли кой я управлява. Потвърдих, че колата е наша, той каза“ Може ли да дойдете, че има инцидент“.

-Какъв бе следващият му въпрос?

-Попита знам ли къде е синът ми. Обадих му се, той беше наблизо, дойде до минути, остави колата като веществено доказателство и обясни подробно какво се е случило.

-Какво се е случило наистина?

-Той е извършвал маневра на заден ход . Платното е било свободно, има си и тротоари встрани. Привечер е, било е вече сумрачно, той чува тъп удар, отваря своята врата, не вижда да има пострадала от удар кола, каквото допуска, че е станало, излиза на улицата и си потегля.

-Не е ли станало на зебра, както се твърди?

-Не е. Станало е на място, на което няма зебра. Има платно и тротоари. И той не е избягал от местопрестъплението. Тръгнал е, защото не е разбрал какво се е случило.

-Кой е извикал линейка и полиция?

-Съседи са извикали бърза помощ. Един от тях, който е видял сива кола, марка Мерцедес от 2006 г. я е описал пред полицията. Само неговата кола отговаря на това описание.

-Появиха се твърдения ,че инцидентът е станал с висока скорост, а колата е от мощните. Така ли е?

- Уличката е малка, каква висока скорост, та на нея тя е невъзможна! Той въобще не е разбрал какво се е случило. Иначе никога не би си тръгнал.

- Какво се случи след това?

- Даде подробни обяснения и го освободиха. Днес също даде показания и се прибра в къщи. Минути следа като се прибра ни съобщиха, че жената е починала в болницата. По процедура сега трябва да го обявят за издирване и утре прокуратурата може да иска задържането му.

- Той как приема инцидента?

Той е пълнолетен. Наясно е какво се е случило. Преживява го.

-А вие? Няма ли да се намесите, влиятелен човек сте…

-Не съм го отървал, както се твърди. Няма да се намесвам по никакъв начин. Тежко е. Най-тежки са неистините. Не, не е станало на пешеходна пътека и с висока скорост, а става при маневра на заден ход. Не, не е карал супермощна кола, а Мерцедес от 2006 г. Ине, не е избягал.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина