Възрастен пловдивчанин отмъкна номерата на чужд камион, арестуваха го

Автор: Plovdiv Now 4274
Възрастен пловдивчанин отмъкна номерата на чужд камион, арестуваха го

66-годишен пловдивчанин е задържан в ареста на Пето РУ. Причината е, че той е откраднал регистрационна табела на товарен автомобил МАН. Сигнал е подаден в управлението на 10 декември от 45-годишен жител на Смолян - шофьор на камиона.

Автомобилът бил паркиран на бул. «Освобождение» в ЖК Тракия. За извършеното престъпление е започнато досъдебно производство.

Припомняме, че след като бъдат откраднати чуждите табели често се използват за извършване на различни видове измами, обири и кражби. Поставени на друг автомобил те могат да послужат за прикриване на престъпление. Камерите записват регистрационния номер на автомобила и полицията се насочва към потърпевшия собственик.

При загубване или кражба на табела се налага обявяването и за издирване, а превозното средство се регистрира с нов номер, тъй като старият не се използва повторно. От своя страна това утежнява и финансово собственика на автомобила, станал обект на чуждото посегателство.  

ОД на МВР Пловдив припомня, че ако по време на пътуване водач установи, че е изгубил една от двете регистрационни табели, сигнал за установената липса може да бъде подаден в най-близкото районно управление и е необходимо да бъде посетен сектор «Пътна полиция». Водачът подава заявление или жалба с описание на фактическата обстановка на случилото се.

При установена липсата на двете регистрационни табели едновременно, в хода на документиране на сигнала се образува проверка от районното управление по местоустановяване на липсата. Във всеки случай на установено умишлено отстраняване или отнемане на регистрационна табела се образува проверка в хода на която първоначално се проверява дали липсващия регистрационен номер не е вече намерен.

Едва след тази проверка се прекратява регистрацията и се пристъпва към нова. Когато регистрацията е от друга област, липсата на регистрационна табела  задължително се обявява в управлението на територията на която е  установено събитието, но фактическата подмяна се извършва по месторегистрация на собственика на МПС.   

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина