Ударно продължава залесяването в „Тракия”

Автор: Plovdiv Now 4028
Ударно продължава залесяването в „Тракия”

Традиционните залесителни акции на  територията на район „Тракия“ продължават и в новия мандат. Въпреки лошото време се проведе  доброволна акция за залесяване на декоративни дървета в различни точки на района. Дръвчетата бяха дарени от  частна фирма и Гората БГ. 

В съботния ден се засадиха 200 броя от вида липа по протежението на ул. „Цар Симеон“. Началото на мероприятието бе сутринта, като то стартира до Центъра по растителна системна биология и биотехнология. 

В залесяването се включиха кметът на района Георги Гатев, зам.-кметът Красимир Терзиев, експертите по екология от района и служители на ОП "Градини и паркове", както и представители на дарителите. 

Георги Гатев изказа искрена благодарност за реализирането на благородната кауза в район “Тракия“, като той засади над 10 броя липи.

„ Залесителните акции в района ще продължат през целия мандат. Дърветата са белия дроб на един квартал, а около големите булеварди те обират и замърсяването от автомобилите.  Няма да щадим сили и средства район „Тракия” да става все по-зелен”, заяви районният кмет.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина