Строителната програма на район „Тракия” – тротоари и паркоместа, за големите ремонти се чака Тотев

Автор: Благовест Андонов 4137
Строителната програма на район „Тракия” – тротоари и паркоместа, за големите ремонти се чака Тотев

Строителната програма на район „Тракия” за 2019 година включва преди всичко реконструкция на пешеходни зони и изграждане на паркоместа. Кметът на района Костадин Димитров обясни, че дейностите ще стартират от улица „Съединение” до големия търговски център до улица „Шипка”. Там всички тротоари ще бъдат подменени,като ще се поставят и зони за отдих. Цялата площ е около 1200 кв.м., а дейностите трябва да приключат до три месеца.

Трите микрорайона, по които ще се работи най-вече са А6, А7 и А8. Освен тротоарните настилки, там ще се обособяват паркоместа, а на места ще се асфалтират и участъците.

Договорите, по които ще се извършват дейностите са от миналата година, като общата им стойност е 700 хил. лева. Тези средства обаче не са в бюджета на района. Димитров каза, че за всяка дейност ще се искат пари респективно от кмета и Общинския съвет.

От Голяма община се чака и големите ремонти по две от основните пътни артерии – „Освобождение” и отсечката от Околовръстното до улица „Цар Симеон”. 

Най-голямата детска площадка в района  също ще бъде изградена със средства от централния бюджет. Изпълнението вече е започнало, а на мястото работят багери, които заравняват терена от 1 декар. Детският атракцион ще разполага с няколко отделни къта за различни възрастови групи, както и т.н. приключенска зона. В нея ще бъдат изградени въжена пирамид висока 5 метра и катераческо съоръжение тип "тролей".

Средствата за изграждане на площадката са от бюджета на Голяма Община по договора с шведска фирма за изграждане на площадки. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина