Стотици велосипедисти се включиха във велошествието в Тракия

Автор: TrafficNews 3249
Стотици велосипедисти се включиха във велошествието в Тракия

Кметът на Пловдив Костадин Димитров и кметът на район „Тракия“ Георги Гатев дадоха официален старт на Велосезон 2024. Начело на шествието бяха и председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, заместник-областният управител Атанас Ташков, заместник-кметовете Женя Петкова, Владимир Темелков, Ангел Славов, Николай Бухалов и кметът на район „Източен“ Емил Русинов.

Стотици велосипедисти се включиха в 12-тото издание на събитието, което се провежда по инициатива на Костадин Димитров. Хора на възраст от 2 до 72 години, сред които и цели фамилии, с велосипеди, ролери и скутери преминаха през маршрута от кметството в район „Тракия“ по велоалеите на булевард „Освобождение“, Асеновградско шосе, бул. „Санкт Петербург“ до новия спортен парк на „Декатлон“ в „Тракия“.

Празникът продължи там със спортни игри, томбола с награди и много настроение. Много от участниците си тръгнаха с нови велосипеди. За всички, които се включиха в мероприятието, бе осигурена и мобилна кухня и напитки.

Кметът Костадин Димитров поздрави колоездачите и благодари  на Областна дирекция на МВР - Пловдив, Пето районно управление, ОП „Общинска охрана“, ОП „Организация и контрол на транспорта“, администрацията и доброволците за добрата организация на събитието.

„Радвам се, че стартирахме тази инициатива преди повече от 10 години. От 2012 г. насам  тя набира все по-голяма популярност и участниците в нея стават все повече. За нас е важно да поощряваме алтернативния начин на придвижване, което е и един от факторите за опазване на околната среда“, посочи кметът на Пловдив Костадин Димитров.

Той допълни, че предстои разширяване на мрежата от велоалеи.

„Изключително ми е приятно всеки ден, в различните места на града, да виждам как пловдивчани от всички възрасти карат колела по велоалеите за спорт, придвижване, както и през свободното си време. Градската администрация ще положи усилия, за да изгради ключови връзки между съществуващите велоалейни трасета, както и допълнително да разшири мрежата от велоалеи“, подчерта Костадин Димитров и пожела успешно начало на Велосезон 2024.

Припомняме, че първото велошествие в Пловдив бе през 2012-та година, като единствено през 2020 г. то не се състоя заради наложените мерки срещу пандемията.

 

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина