Най-великият български футболист Христо Стоичков посети кметството на район „Тракия” по покана на районния кмет Георги Гатев. Съдействие за срещата бе направена от председателя на Общинския съвет – Пловдив Атанас Узунов. В кметството бяха още кметът Костадин Димитров, районните кметове Георги Стаменов, Емил Русинов и Венцислава Любенова. Срещата е била опознавателна, като легендата на българския футбол е изразил готовност да помага за развитието на пловдивския спорт.

„Основният акцент на срещата ни с г-н Стоичков бяха проблемите и развитието на спорта при децата, както и спортните бази. Той заяви, че е отворен да помага за развитието на спорта , както и да ни съветва при бъдещи спортни мероприятия”, обясни Георги Гатев.

Всички служители на кметството в района са получили възможността да вземат автографи и да се снимат с Христо Стоичков. Кметът на района заяви, че легендарния футболист за пореден път е показал, че милее за родния си град и се надява в бъдеще да реализират съвместно редица инициативи, както за спорта, така и за по-чист и по-добър Пловдив.