Събраха 409 подписа срещу строителството на детски ясли в „Тракия“, получили финансиране от МОН

Автор: Plovdiv Now 2413
Събраха 409 подписа срещу строителството на детски ясли в „Тракия“, получили финансиране от МОН

409 души са взели участие в подписката на  Местната гражданска инициатива с инициативен комитет „Нека направим Тракия по-зелена“, която е срещу изграждането на детски ясли пред блок 46 в зона А11, научи trafficnews.bg.

„Към днешна дата тази подписка е входирана като Приложения на Жалби към Районно кметство Тракия, Община Пловдив, Общински съвет, Министерството на образованието и науката и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

Искрено се надяваме тези 409 човека, както и техните деца и внуци на едно благоприятно развитие на случая за всички страни – от една страна, децата, които си играят на площадката и игрището, като се запази този терен като зелена площ, и от друга страна, родителите на дечицата, които не успяват да се класират за място в детските ясли, като се премести проекта за детската ясла върху площ със същия статут и предназначение, като проектът не усвоява 100% от зелената площ!“, пише организаторът на инициативата Стефани Тодорова.

Това се случва два дни, след като проектът бе одобрен от МОН за финансиране за сумата 4,5 млн. лева, като там трябва да се изградят детски ясли за 8 групи, които да решат проблема с недостига на деца.

От градските власти последно казаха, че проектът няма как да бъде пренасочен, а ако има отказ там да се изградят ясли, то средствата ще бъдат загубени. Очаква се да бъде взето решение за бъдещето на детското заведение и терена пред 46 блок. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина