С концерти и изложби читалище „Съвременник“ в Пловдив изпраща 2022

Автор: Plovdiv Now 6346
С концерти и изложби читалище „Съвременник“ в Пловдив изпраща 2022

С поредица от концерти и изложби Народно читалище „Съвременник-1986" ще изпрати 2022 година. Събитията ще се състоят до края на месец декември на няколко места в града и ще позволят на талантите от школите и клубовете да покажат на пловдивчани своите успехи в различни сфери на изкуството.

Първото мероприятие е още тази вечер от 18:00 часа, когато в библиотеката на читалището – ж.к. Тракия, бл. 140 – ще бъде открита изложба на талантливата художничка Кета Петрова. На събитието ще се изяви и третокласничката Станислава Машева от школата по пиано към читалището.

На 14 декември, сряда, от 17:30 часа в зала „Съединение" на Регионален исторически музей Пловдив ще се проведе коледен концерт, в който участие ще вземе Женският народен хор "Плетеница" към Народно читалище "Съвременник-1986" с ръководител Елена Петкова.

Ден по-късно, на 15 декември, от 18:00 часа, отново в зала „Съединение" талантите от школите по пиано към НЧ „Съвременник-1986" и НЧ „Тракия – Пловдив – 2008" ще зарадват пловдивчани със своята коледна продукция.

На 19 декември, понеделник, от 18:00 часа в Културен център „Тракарт", подлез "Археологически", ще се състои коледният концерт на школите по гайда и китара към читалище „Съвременник-1986".

На 21 декември в сградата на читалището, разположено в бл. 141 в жк Тракия, ще бъде открита изложба на двете групи от детски арт клуб „Контрасти".

Поредицата инициативи завършва с коледен концерт на втората школа по пиано към НЧ „Съвременник-1986" и школата по пеене, които ще представят талантите си пред пловдивчани в ритуалната зала на кметството на район „Тракия" на 22 декември от 18:00 часа.

Входът за всички събития е свободен!

Народно читалище „Съвременник-1986" изпраща една изключително успешна година, отбелязва читалищният секретар Вера Аврионова-Станджикова. Над 150 деца са посещавали школите, курсовете и клубовете на културната институция за изминалите 12 месеца. „Щастливи сме, че настъпи моментът,  който можем да покажем на пловдивчани на живо колко талантливи са нашите деца", допълва тя.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина