Пуснаха сина на данъчния шеф в Пловдив срещу 10 бона гаранция

Автор: Plovdiv Now 4212
Пуснаха сина на данъчния шеф в Пловдив срещу 10 бона гаранция

Ивайло Найденов, синът на шефа на данъчните Венелин Найденов, който причини смъртта на 77 годишна жена в Тракия, излиза от ареста срещу 10 хиляди лева гаранция. 

С постановления на Окръжна прокуратура на Найденов младши е наложена забрана да напуска пределите на Република България и е отнето свидетелството му за управление на моторно превозно средство до приключване на наказателното производство.

Решението за взетата мярка за неотклонение се основава на чистото съдебно минало, липсата на висящи наказателни производства спрямо обвиняемия, младата му възраст и наличието на постоянен адрес, както и поради това, че към този момент не е изготвена автотехническа експертиза, относно механизма на извършване на пътнотранспортното произшествие.

Припомняме, че 20-годишният Ивайло е бил зад волана на мерцедеса, прегазил възрастна жена в пловдивския квартал "Тракия". Младият мъж е избягал след инцидента, който се е случил в 21 часа в сряда.

Пострадалата 77-годишна пенсионерка е починала от раните, след като е била откарана в болницата.  Докато течал огледът на местопрестъплението, неочаквано там се появил данъчният шеф Венелин Найденов, който небрежно попитал какво се е случило.

Той с нищо не показал, че синът му е бил зад волана на мерцедеса, блъснал жената. Полицаите обаче се усъмнили, че появата му не е случайна и си спомнили, че по същия начин Найденов старши се опитал да избави наследника си от друг инцидент преди година.

Преглед на камери, разположени наблизо, показали, че мерцедесът е именно на Ивайло.

Самият Ивайло Найденов е намерен няколко часа по-късно от полицията. Направен му е тест за употреба на алкохол и наркотици, резултатите са отрицателни. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина