Прибраха психичноболния мъж от Тракия

Автор: Plovdiv Now 5472
Прибраха психичноболния мъж от Тракия

Психичноболният мъж от „Тракия“, за който имаше публикации в социалните мрежи, е настанен в Центъра за психично здраве в Пловдив, научи TrafficNews.

В редица постове във Фейсбук се твърдеше, че мъжът обикаля района, лови бездомни котки и кучета, като според пловдивчаните след това ги яде. Други пловдивчани писаха в социалните мрежи, че от около седмица същият този мъж обикаля района на блокове 15 и 16 в район „Тракия“ – около парковете зад ДГ „Кремена“ и СУ „Черноризец Храбър“. Той се навирал при деца и се показвал гол.

След публикациите от Пето РУ са се самосезирали, като издирили въпросния мъж и го задържали. Започнала и проверка, която показала, че твърденията в постовете са неверни относно животните.  Полицаите посетили дома на мъжа, като видели, че той е в приличен вид, като дори отглеждал котка.  

Била разпитана и жената, която първа е сигнализирала социалните мрежи, че мъжът лови и убива котки. Оказало се, че информацията й е от други жени в квартала, които разправяли историята – пак от слухове.

Мъжът се води на учет в ЦПЗ-то в Пловдив, като той е лежал там три години заради убийството на майка си.  Задържанията е бил настанен там, за да се провери състоянието му и да започне курс на терапия.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина