Предложение: Спортният диспансер да се влее в ДКЦ 5 в „Тракия”

Автор: Благовест Андонов 8664
Предложение: Спортният диспансер да се влее в ДКЦ 5 в „Тракия”

Спортният диспансер в Пловдив да се влее в ДКЦ 5 в район „Тракия”. Това предложение е отправено от Община Пловдив към местния парламент, което ще се гледа на следващата сесия, научи trafficnews.bg.

„Медицински център за рехабилитация и спортна медицина – I” е в изключително тежко финансово състояние, а базата и оборудването в него не  позволяват то да бъде вдигането на крака. През мандата кметът Здравко Димитров имаше амбицията да превърне Спортния център в един от най-модерните, като това трябваше да стори бившия управител д-р Влатко Глигоров. Общинският съвет дори му даде картбланш той да изтегли до 6 млн. лева заем, с който да ремонтира и оборудва спортния център.

Това не се случи, а д-р Глигоров бе освободен, като на негово място бе назначен Пламен Йончев. Преди няколко месеца той е изразил в доклада си, че не вижда възможност как дружеството може да бъде оздравено финансово и то бъде конкурентно в този му вид.

Поради това на провелите се месец май заседания на балансовите комисии към общинските лечебни заведения е било взето решение да се проучи възможността за преструктурирането му.  Така се е стигнало до решението базата на Спортния диспансер да мине изцяло в активите на ДКЦ -5, което е едно от най-стабилните финансово общински лечебни заведения. Дейностите в Спортния диспансер ще се управляват от ръководството на поликлиниката в лицето на управителя й  д-р Яна Кашилска – Петкова. Тя е изготвила и идеен проект, за „Създаване, управление и развитие на високотехнологичен център за спортна медицина и рехабилитация”.  Управителят на най-голямото ДКЦ в Пловдив е работила в Спортния диспансер, като преди това е била управител и на санаториум в град Баня.

Той включва реконструкция на целият сграден фонд, както и модерно оборудване. Част от него ще бъде прехвърлено от ДКЦ -5,а друго ще бъде закупено.  Ако бъде взето решение за вливането на двете търговски дружества, то ще бъде изготвен и конкретен бизнес план за Спортния диспансер.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина