Поредица от концерти и културни събития започва в Тракия

Автор: Plovdiv Now 6156
Поредица от концерти и културни събития започва в Тракия

Район „Тракия” ще бъде домакин на много концерти, куклен театър, рицарски битки и фестивали.

Още днес -15.06.2023 г., парк „Лаута” ще посрещне концерта Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2023. В 15:00 ч. Празникът започва с множество кътчета за развлечение и игри. Феновете ще имат възможност да се позабавляват и да се срещнат с някои от любимите си изпълнители преди официалното начало на концерта в 18:00 ч. На голямата сцена на открито на Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2023 пловдивските почитатели ще могат да видят и чуят на живо едни от най-обичаните и популярни български изпълнители.

Фестивалът за децата и семейството „Синьо лято“ гостува с куклен театър в Парк „2019“ (до Лидл, на бул. „Освобождение”). От 11.00 ч. на 17 юни (събота) ще бъде представена постановката „Болен здрав носи“ на Държавен куклен театър Пловдив. Входът е свободен. Представлението е подарък за най-малките жители на „Тракия” от екипа на Фондация „Заедно“. Събитието е част от Културния календар на Община Пловдив и се реализира със съдействието на районния кмет Костадин Димитров.

„Здравей, Тракия!“ е името на проекта на НЧ "Христо Г. Данов-1904 г.", включващ пленер за деца, изложба и концерт на млади таланти в Парк „2019“. Той  представя талантите и постиженията на творческите школи в читалището пред нови публики и в нови пространства. Проектът се реализира за първи път и е посветен на 50-годишнината на район Тракия. Творчеството на участниците ще бъде представено на 17 юни 2023 г. от 18 часа в Парк „2019“. Вход свободен.

В събота и неделя – 17 и 18 юни 2023 г., в парк „Лаута” ще се проведе осмото издание на S'cool Rock Fest. То е инициирано от Активна подкрепа за креативност и се осъществява с финансовата подкрепа на Национален Фонд Култура. Фестивалът е за авторска музика на младите ученическите рок групи от цяла България. 14 ученически рок групи ще се качат на сцената на двете вечери. В края на феста, за да подкрепят младите таланти, ще се включат две емблематични пловдивски групи. Предвидени са и китарни клиники, водени от едни от най-добрите пловдивски китаристи.

Фестивалът „Пловдив – древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство“ ще посрещне близо 200 възстановчици от България, Англия, Франция, Германия, Хърватия, Сърбия, Румъния и Унгария от 16 до 18 юни.

Форумът ще бъде открит на 16 юни с шествие от Римския форум до Римския стадион. Специална програма ще даде старт на сцената на Римския стадион от 19 ч.

В следващите два фестивални дни парк „Лаута” ще се превърне в арена на древните ни предшественици от Античността и Средновековието. Участниците ще пресъздадат живота в тези периоди във всички аспекти – храна, напитки, занаяти, музика, танци, стрелба с лък, езда, битки, етнология и култура.

Входът за всички събития е свободен

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина