Пловдивчанин отнесе 3 бона глоба и остана без книжка за една година след дрифт

Автор: Plovdiv Now 7199
Пловдивчанин отнесе 3 бона глоба и остана без книжка за една година след дрифт

Пловдивчанин остана без книжка за една година и отнесе 3 бона глоба след дрифт в Тракия. Любителят на екстремни преживявания бил спипан на булевард „Цар Симеон” от случайно преминаващ екип на Пето районно.

Около полунощ, водач на БМВ фучал по трасето. На едно от кръстовищата той спрял, подал газ и започнал да пили гуми. След това предприел рязка маневра наляво и колата започнала да поднася. Освен нетърпимия шум, районът в Тракия бил покрит и от гъст дим. „Пируетите” на водачът били забелязани от екип на полицията. Униформените тръгнали след него и го спрели на няколко метра от арената на забавления.

Мъжът бил отведен в районното за разпит. Там той обяснил, че колата му е неизправна и затова БМВ-то поднасяло и превъртало гуми. Въпреки това му бил съставен акт.

След месец мъжът получил и наказателно постановление. Последното обаче, водачът атакувал в Районен съд. В молбата си, той посочил, че неправилно и незаконно е бил глобен. Отново изтъкнал, че колата се била повредила.

Съдът обаче на се довери на думите му. Магистратите потвърдиха санкцията, която е 3 хиляди лева глоба и 12 месеца лишаване от право на управление на МПС.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина