Пловдивчанин нагруби полицаи, връчили му фиш

Автор: Plovdiv Now 4408
Пловдивчанин нагруби полицаи, връчили му фиш

Шофьор отнесе два фиша и глоба в размер на 100 лева след грубо и неуважително поведение към полицейски служители. Случката е от 14 октомври, а действията се развили до бл.100 в ЖР „Тракия”.

Мъжът обвинен в дребно хулиганство обиждал униформените, след като получил фиш за нарушаване на ЗДвП. При проверка в системата излязло, че  шофьорът има и невръчен електронен фиш от 27 април тази година.  Това явно го ядосало и след подписването на двата документа, станал агресивен и започнал да обижда полицаите.

Мъжът на два пъти демонстративно хвърлил химикала на предния капак на служебния полицейски автомобил. След  като приключила проверката и бил освободен се обърнал към проверяващия го полицай с думите „кеф ли ти прави да глобяваш хората. От хаир да не се отървеш“. После се запътил към автомобила си и казал „*** такъв“ и след секунди влизайки в колата отново на висок глас казал „*** такъв без причина се заяждаш с хората“.

Това наложило нарушителят да бъде задържан, като бил отведе в сградата на Пето РУ, където му бил съставен акт за дребно хулиганство.

С оглед на това, че е с чисто криминално минало и няма предишни криминалистични регистрации, Районен съд – Пловдив му наложил административно наказание „глоба“ в размер на 100 лева. Според магистратите този размер на санкцията в максимална степен ще спомогне за превъзпитанието на нарушителя.

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина