Отново търсят терен за нова сграда на Математическата гимназия

Автор: Plovdiv Now 4714
Отново търсят терен за нова сграда на Математическата гимназия

Теренът от 34 дка в „Тракия” зад хотел SPS може и да няма статут на имот, който е отреден за нова сграда на Математическата гимназия. Въпреки че на няколко пъти от местната администрация изтъкваха, че за самостоятелен корпус на МГ-то се спряга имотът зад хотела, днес Савина Петкова заяви, че в ОбС не разполагат с подобни данни. За това тя е решила, че Общинският съвет трябва да се включи в процеса за решаването на проблемите на МГ-то и ОУ „Драган Манчов”.

Местният парламент гласува създаването на работна група с представители на всички формации в Общинския съвет и общински служители. Тя трябва да проучи възможността  за строителство на нова сграда  - в това число и подходящите терени и нужното финансиране.

Николай Радев, който е бивш преподавател в МГ-то, каза, че този имот отдавана се е превърнал в зелена зона и парцелът е преобразуван в такъв. Идеята за отпускането на терена е било още преди 10 ноември 1989 година, но не знае защо през годините МГ-то е изгубила този имот. Старият проект, който е на арх. Валентин Маринов, е за над 10 млн. лева.

В Общия устройствен плана на града се вижда, че в действителност теренът е отреден за „паркове и градини”. Според кадастралната карта обаче парцелът е за обслужващи комплекси, като в това число може да влезе и „образование”.  

Кметът Иван Тотев заяви, че Министерството на образованието трябва активно да се включи в проекта, който според него ще струва поне двойно на първото задание. Той заяви, че ще се проучват възможностите за нов терен на МГ-то, но не изключи като възможност и този зад SPS-a.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина