Откриват велосезона в „Тракия” днес, затварят част от бул. „Шипка“

Автор: TrafficNews 2261
Откриват велосезона в „Тракия” днес, затварят част от бул. „Шипка“

Откриват велосезона в Тракия днес. Пред кметството в район "Тракия" вече се събират десетки колоездачи, като точно в 10 часа ще бъде даден старт на традиционното велошествие в квартала.

Велосезонът ще бъде открит от кмета на Община Пловдив Костадин Димитров, а в челото на шествието ще е районният кмет Георги Гатев, както и Йордан Йовчев. Великият пловдивски спортист за поредна година ще е патрон на инициативата. 

 На финала ще има много забавни  игри, състезания и томбола с интересни награди. За участниците е осигурена и мобилна кухня и напитки.

Голямата награда са чисто нови велосипеди!

Заради велошествието, северното платно на бул. „Шипка“ в участъка между кръстовищата с ул. „Съединение“ и бул. „Освобождение“ се затваря за времето от 11 до 15 часа. 

Маршрутите на автобусите по линии №25 и  93 от вътрешноградския транспорт се променят, както следва:

Линия №25 ( ЖР ,, Тракия“ – Агроцентър, ул. ,,Васил Левски“): ул.  „Съединение“ – спирка №109 – блок 150, наляво по ул.  „Бранислав Велешки“, спирка №391 – магазин ,,Кауфланд“, десен завой по бул. „Освобождение“, спирка №359 – магазин „Лидл“, и по маршрута, утвърден  с общинската транспортна схема.

В обратна посока маршрутът не се променя.

Линия №93 (ЖР „Тракия“ – Стъкларски завод):  ул. „Съединение“ –  спирка №109 – блок 150, наляво по ул. „Бранислав Велешки“, спирка №391 – магазин „Кауфланд“, направо по ул. „Георги Данчов“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

В обратна посока маршрутът не се променя.

От „Организация и контрол на транспорта“ предупреждават шофьорите за повишено внимание от 10 до 11 часа, когато велосипедистите ще пресичат велоалеите на кръстовищата по следния маршрут: бул. „Освобождение“ – от кръстовището с ул. „Антон Мумджиев“ до това с бул. „Асеновградско шосе“, бул. „Асеновградско шосе“ и ул. „Менделеев“ – от „Освобождение“ до „Санкт Петербург“, бул. „Санкт Петербург“  – от кръстовището с ул. „Менделеев“ до „Освобождение“, и бул. „Освобождение“ – от „Санкт Петербург“ до „Шипка“.

Организацията и контролът на движението, както и охраната на събитието,  ще се осъществяват от Областната дирекция на МВР.    

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина