Откриват велосезона в Пловдив, кметът на “Тракия“ и Данчо Йовчев повеждат шествието

Автор: Plovdiv Now 8854
Откриват велосезона в Пловдив, кметът на “Тракия“ и Данчо Йовчев повеждат шествието

Станалото вече традиция официално откриване на велосезона в Пловдив ще се проведе тази събота – 25 март, навръх Благовещение.

Шествието за пореден път ще бъде поведено от спортната ни легенда Йордан Йовчев и кмета на „Тракия” Костадин Димитров, по чиято инициатива събитието се провежда от 2012-та година.

„В събота, 10.00 часа, имаме двоен повод. Откриваме и новия велосезон, и новия спортен парк на Декатлон - един от традиционните ни партньори в провеждането на това събитие. Заедно с Йордан Йовчев тръгваме от кметство към спортния парк, където и този път ще има томбола с много награди”, съобщи Костадин Димитров.

Целта на инициативата е да популяризира алтернативния начин на придвижване в Пловдив, както и да заостри вниманието към разширяване на велоалейната мрежа в града. В „Тракия” има изградени 15 километра велоалеи, а в целия Пловдив те надхвърлят 60 километра, обясни Костадин Димитров и призова:

Чакаме ви пред кметството в събота, 25 март, в 10:00, за да раздадем номерата за участие в откриването на велосезон 2023!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина