Новият парк в “Тракия“ грейна в коледна премяна ВИДЕО и СНИМКИ

Автор: Валерия Василева 5551
Новият парк в “Тракия“ грейна в коледна премяна ВИДЕО и СНИМКИ

Нов парк и празнично настроение в Тракия, зарадваха жителите на квартала.  Преди минути коледния дух нахлу в района със запалването на коледната украса, едновременно с което бе открит и новият кът за почивка.

Новият парк в район „Тракия“ е разположен на 11 декара между булевард „Освобождение“ и улица „Григор Божков“. Средствата от 360 хиляди лева са финансирани от бюджета на общината.

Официалното откриване на новото бижу на квартала бе дадено от кмета на района – Костадин Димитров и градоначалникът-Иван Тотев.

В него са оформени алеи, кътове за почивка, има чешма, монтирано е парково осветление и модерна детска площадка, която отговаря на съвременните изисквания за качество и безопасност. За посетителите е осигурен безплатен безжичен интернет, има и видеонаблюдение. Изградена е и нова сцена, като идеята е да се превърне в още едно място за култура и изява на жителите на „Тракия“.

Първоначалните идеи за парцела са били построяването на жилищна сграда.

Минути преди 18 часа пък, с обратно броене, бяха запалени светлините на коледната елха, които озариха всички жители на района със своя топла празнична светлина. 

 И тази година ще бъде спазена традицията „Тракия“ да посрещне Рождество Христово и Нова година с украсено празнично дърво.

Празничното настроение бе подсилено от музикантите от Биг Бенд Пловдив и талантливите млади изпълнители от Арт Войс Център.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина