Нови и с европейски вид - ремонтирани са 60% от площадките на детските градини в Пловдив

Автор: Милен Ангелов 6862
Нови и с европейски вид - ремонтирани са 60% от площадките на детските градини в Пловдив

Продължава тригодишната образователна програма на община Пловдив за възстановяване и ревитализация на дворовете на детските градини в града. До момента има реализирани 44 нови проекта за близо 175 хиляди лева, отделени от общинския бюджет, с които са направени основни ремонти на дворовите пространства на детските заведения, заяви зам.-кметът по образование Стефан Стоянов. Частично реализираните проекти са финансирани и със средства от самите детски градини. С проекта тази година ще бъде финализиран ремонта на над 180 нови площадки. В рамките на 4 години за тях са инвестирани малко над 600 хиляди лева от общинския бюджет.

"Това е една от успешните програми, които успя да промени трайно дворовете на детските градини в Пловдив. Вече над 60% от площадките са с обновен и различен вид", коментира Стоянов.

Детска градина "Кремена" в Тракия е една от най-добрите детски градини с изключително добри иновации, много добър подход към децата и към учебния процес. Детското заведение се смята за една от градините, които не се страхува да въвежда нови неща и да работи активно с родителите. В по-големите групи, например децата вече има възможност да избират дали да спят на обяд, което е един важен етап от съзряването на децата и възможността сами да правят своя избор.

От 4 години детската градина се възползва максимално от финансирането за реновиране на дворното пространство. Всички площадки са направени. Всяка година тук се изграждат по две площадки и в момента те вече са 7 на брой. Предстои през тази година да бъде изграден един нов и модерен спортен комплекс, да се реновира спортното игрище, което е до двора на градината. Ще бъде изграден и фитнес за деца - комбинирано детско съоръжение, което ще може да се изпозлва и от филиала на детската градина, и от централната сграда. Освен това ще бъдат направени и две площадки на територията на филиала.

Новото, което днес беше открито е нова детска площадка с всички съоръжения за безопасност, както и игрище за бадминтон, както и обучителна площадка за безопасност на движението при децата. Новите придобивки са на стойност около 20 000 лева, заяви кметът на ЦД "Кремена" Борислава Вичева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина