Нов случай на агресия е станал в пловдивско училище днес

Автор: Plovdiv Now 7258
Нов случай на агресия е станал в пловдивско училище днес

Пореден случай на агресия е станал в пловдивско училище днес, сигнализираха родители пред TrafficNews. Възпитаници на СУ „Димитър Матевски“ са шокирани след скарване между съученици, по време на което един от участниците в кавгата извадил нож и подгонил свой връстник. Инцидентът възникнал помежду ученици от 5 клас, които са първа смяна.

Детето ми се обади притеснено и ми каза, че нейни съученици - три момчета се скарали и единият подгонил с нож другия. Станало по време на голямото междучасие, когато чакали пред павилионче за закуски. Обясни, че докато били на опашката, едното момчето се подразнило на другото. Станал проблем и едно от тях извадило нож. Казало, че ще го накълца на парчета. Другото се притеснило и побягнало, но след него тръгнало и момчето с ножа. Като стигнало до двора на училището, то прибрало оръжието“, споделя пред наш репортер родител на петокласник, пожелал анонимност.

Скоро след това потърпевшото дете споделило с класния ръководител за инцидента.

„Децата са притеснени, ние също сме притеснени. Детето ми сподели, че часовете са си продължили по график. Никой не е дошъл при тях, за да ги успокои. Доколкото знам, момчето с ножа е изпратено при педагогическия съветник. Предупредихме ги да не разговарят много с него, да не го дразнят“, допълни още той.

По думи на родителите, въпросният ученик и друг път е проявявал признаци на агресия. От години било известно на всички, че момчето има проблемно поведение и при дразнение обижда и въздава конфликти. Дали обаче към момента са предприемани мерки по повод ученика и как се е допуснало той да има нож в себе си все още не е ясно.

Родители обаче са категорични, че няма да оставят нещата дотук. Тази вечер е насрочена родителска среща, чиято тема е друга, но те възнамеряват да повдигнат въпроса за инцидента.

Не искаме това да е предният случай на агресия, който ще бъде потулен, скрит. Защото ще ни е страх да пратим децата си във вторник“, заключи родителят.

Медията потърси за коментар училищното ръководство на СУ „Димитър Матевски“. Директорът Мариана Златанска отрече на територията на училището да е ставал конфликт. Тя заяви, че на този етап не може да коментира инцидента, защото все още се разследва какво точно се е случило. 

„Утре ще проведем среща с педагогически съветници и класни ръководители. Няма как да твърдим има или няма такъв инцидент. След като разберем пълната информация, ще пристъпим към действия“, допълни директорът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина