НАП удари увеселителна зона за деца в Тракия

Автор: Plovdiv Now 5377
НАП удари увеселителна зона за деца в Тракия

Автор: Соня Желязкова

НАП удари увеселителна зона за деца в Тракия. Инспектори са направили проверка относно дейността на няколко автомата за самообслужване, намиращи се на ул. „Антон Мумджиев“ /пред бл. 229/.

Детска клатушка „конче“, клатушка „самолет“, кран машина за играчки и други съоръжения са влезли в списъка на приходната агенция за обекти, подлежащи на запечатване. Като техен собственик е посочено физическо лице Радина Димитрова. Въпросните съоръжения се активират с монети от 1 или 2 лева, като вероятната причина за санкцията е неправилно отчитане на приходите от дейността им, поради което е констатирано нарушение на Закона за ДДС, научи trafficnews.bg.

Най-честата причина НАП да приложи административната мярка „Запечатване“ са нередности като неиздаване на касов бон, неизправност в касовите апарати или неоторизирани софтуери за отчитане на продажби.

Същата санкция е приложена и спрямо една от сергиите за плодове на Събота пазара. Въпросната е регистрирана на „Мария Шипкова“ ЕТ, упражнява дейност в областта на производство, продажба и търговия със селскостопанска и животинска продукция, както и хранителни стоки.

На запечатване подлежи и фризьорски салон на ул. „Хан Телериг“ 3 в Арман Махала, който е собственост на Пенка Хълбукова.

Съдбата на обектите, създали предпоставка за прилагане на принудителна административна мярка „Запечатване“, все още не е решена. Собствениците им имат право да обжалват мярката, наложена им от инспекторите, в срок от 30 дни. Тя може да бъде вдигната и по молба на търговеца заплащане на имуществена санкция. При повторно нарушение обаче не се разрешава отпечатване на обекта преди изтичането на един месец от запечатването му.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина