На мястото на Мебелна къща израства комплекс с търговска зона и хотел СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 27754
На мястото на Мебелна къща израства комплекс с търговска зона и хотел СНИМКИ

Какво ще се строи на мястото на разрушената вече Мебелна къща? Това е въпросът, който вълнува доста пловдивчани, които минават покрай скелета на бившия мебелен магазин. На кръстовището на големите булеварди "Освобождение" и "Асеновградско шосе" ще изникне нов жилищен комплекс. Имотът е собственост на строителната компания "Стройко лукс", която е инвеститор на проекта. 

Операцията по демонтажа на конструкцията на Мебелна къща стартира с фатален инцидент. Работник загина, след като бе затиснат от плоча от покрива. Последва и малък пожар. Металната конструкция вече е разрушена и на място стърчат единствено метални колони. 

Затвореният комплекс ще бъде разположен на парцел от 13 600 метра, а най-високата сграда в него ще бъде 16 етажа. В него ще има хотел и търговска зона. Застрояването е доста плътно, като разгъната  площ е близо 74 000 квадрата. В деветте сгради общо ще има 550 апартамента. Проектът предвижда и подземен паркинг на 2 нива. 

След "Оазис" 5, "Оазис" 7 и "Гербера", "Томов плаза" е поредният мегакомплекс в "Тракия".  Кметът Иван Тотев заяви, че в квартала няма да се продават или отдават общински терени за строеж на жилищни сгради. Няколко големи частни терена обаче вече са собственост на големи строителни компании, които подготвят проекти за комплекси. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина