Младежи от различни етноси в Пловдив засаждат „Градина на толерантността“ в парк „Лаута“

Автор: Plovdiv Now 6862
Младежи от различни етноси в Пловдив засаждат „Градина на толерантността“ в парк „Лаута“

Младежите от Фондация „Заедно“ Пловдив канят ученици и студенти от всички народности  да посрещнат заедно Международния ден на толерантността.   Едно от събитията в програма е днес, 16 ноември, когато ще бъде засадена втора „Градина на толерантността“ в Пловдив като символ на мирното съжителство на различните народности в града. 

Първата бе създадена през 2018 г. в Дондуковата градина по идея на Кристиян Ангелов и приятелите му от младежката организация  нa “Шалом”, които са ръководители и на втория проект.

Тази година той се реализира със съдействието на кмета на район “Тракия” Костадин Димитров и еколозите от районната администрация.

Стартът на инициативата за засаждане на втората „Градина на толерантността“ е от 11 ч. в началото на парк „Лаута“ до детската площадка пред стадион „Локомотив“.

Тя ще бъде създадена с дървета от вида Prunus Nigra, които цъфтят с кичести бледо-розови цветове. Червеният цвят на листата им се запазва през цялата година и са изключително подходящи за всяка красива градина като част от декоративна група.

 Международният ден на толерантността се отбелязва по света на 16 ноември. През 1996 г. Общото събрание на ООН призовава страните членки да почитат на тази дата толерантността и да разпространяват идеята за разбирателство между народите. 

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина