Млада жена пали заведения в Пловдив, след като поръчва деликатеси

Автор: Plovdiv Now 11685
Млада жена пали заведения в Пловдив, след като поръчва деликатеси

Възможно ли е да вечеряш в добър ресторант без да си платиш сметката и след това да си тръгнеш без никакви последствия? Оказва се , че е възможно, стига да не прекалиш с поръчките и да попаднеш на снизходителни служители на реда. 

"Снощи в ресторанта ни, една от клиентките след като вечеряла , поръчвайки си различни ястия от менюто, накрая заявила на сервитьора, че си е забравила портфейла. После казала, че няма телефон и не може да се обади на никого да й донесе пари, а накрая се оказало , че няма и документи. Обадихме се на 112, дойде патрул от 5 РПУ и се оказа, че дамата е "стара" познайница. Тя не за първи път се озовавала с тази "ситуация" със "забравения" портфейл" разказа собственикът на ресторант "Аморе" - Найден Кехайов. 

Полицаите казали , че имат няколко сигнала срещу въпросната жена, но досега никой не е пускал жалба срещу нея в полицията. Посъветваха ме да пусна жалба, за да може като се съберат няколко, да започнат наказателно преследване, разказва ресторантьорът.  

Според Наказателния кодекс, наказателно преследване се предприема, когато щетата за потърпевшия е на стойност над 2 минимални заплати при кражба, обсебване или измама. В случая с ресторантите обаче, има практика на върховния съд, според която ако сядайки в ресторанта, клиентът съобщи , че не разполага с пари, но въпреки това си поръча храна или напитки, не се води измама. При ситуация, в която клиентът първо се нахрани и едва след това съобщи, че не може да плати, тогава според съда става дума за измама. 

"Трябва да има ясна законодателна база. Ами ако през деня седнат 10 клиента и всеки от тях не си плати сметката, ние за какво работим?! Ако всеки си позволява безнаказано да консумира без да плаща, няма как да работим, коментира Кехайов. 

Той заяви, че въпросната жена е имала само документ удостоверяващ, че си е пуснала документите за нова лична карта, който е без снимка и може да се представя за друг човек. "Тя обеща днес да мине да плати, но няма ни вест, ни кост от нея" каза ресторантьорът. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина