Млад шофьор блъсна мъж с тротинетка в Тракия

Автор: Plovdiv Now 5871
Млад шофьор блъсна мъж с тротинетка в Тракия

Млад шофьор е блъснал мъж с тротинетка в ЖР „Тракия” научи TrafficNews. Инцидентът се е случил снощи малко преди 21 часа на кръговото кръстовище между булевард „Освобождение” и улица „Княз Борис I-ви“ .

Сигналът за блъснат мъж с тротинетка е подаден на тел. 112 в 20:50 ч. вчера. На място се са отзовали екипи на полицията и Спешна помощ. Установено е, че 21-годишен шофьор с фолксваген е отнел предимството на 42-годишен мъж, който се е предвижвал с електрическа тротинетка.

В следствие на катастрофата е пострадал по-възрастният мъж. Той е прегледан в болница и е освободен за домашно лечение. Пробите за алкохол и наркотици и на двамата водачи са отрицателни.

Очевидци на катастрофата разказаха пред медията ни, че в следствие на инцидента, улицата е била отцепена за движение повече от два часа, докато стане ясно състоянието на пострадалия мъж.

Случаят е отработен по административния ред.

Инцидентите с тротинетки в последните месеца съвсем не са единични случаи, като по данни, предоставени до TrafficNews от „Пътна полиция” - Пловдив  за период от 1-ви януари до края на август месец 2023 година, показват, че на територията на област Пловдив са възникнали общо 13 пътни инцидента с индивидуални електрически превозни средства /тротинетки/, с материални щети и пострадали лица.

Само в Пловдив регистрираните инциденти са 8. При 6 от тях има пострадали седем лица, а две ПТП са с материални щети. В други населени места от областта са възникнали 5 ПТП-та с петима пострадали.

Общият брой на санкционирани водачи за нарушение на правилата за движение на територията на ОДМВР – Пловдив са 60, за което са съставени 16 акта и са наложени 44 глоби с фиш.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина