Мизерия в парка на „Тея Инвест“ в Пловдив, който Общината купува за 35 млн.лв.

Автор: Plovdiv Now 4731
Мизерия в парка на „Тея Инвест“ в Пловдив, който Общината купува за 35 млн.лв.

Мизерия в парка на „Тея Инвест“ в Пловдив, който Общината купува за 35 млн. лв. За това сигнализира гражданка, разходила се в района.

Вяра Стефанова е публикувала снимки на зелените площи, в които са изхвърлени десетки отпадъци. Сред тях са бутилки от алкохол и опаковки от храна. Не е ясно кой е виновникът за замърсяването. Задължение на собственика е да поддържа в прилежен вид имуществото си. Въпреки това гражданката решила със свои усилия да се погрижи за чистотата. Събрала отпадъците и ги изхвърлила на предназначените места.

Припомняме, че именно това е паркът, чието евентуално застояване предизвика вълна от протести. Стотици пловдивчани се обявиха против идеята в сърцето на Гребна база да изникне нов жилищен комплекс или нечия резиденция.

Стигна се до предложението Община Пловдив да откупи от собственика на поземления имот площ от 67 дка (от общо 81), като по този начин "спаси" парка от леене на бетион. Стойността на имота бе оценена на колосалните 29 млн. лв. без начислени данъци и такси. Намерението на местната власт да плати на "Тея Инвест" суми в такъв размер отново бе посрещнато от шумно неодобрение, но в крайна сметка решението бе прието от Общинския съвет с подкрепата на 36 съветници.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина