Костадин Димитров: Тракия е районът с най-голям брой реализирани проекти и най-ниска безработица ВИДЕО

Автор: Милен Ангелов 10973
Костадин Димитров: Тракия е районът с най-голям брой реализирани проекти и най-ниска безработица ВИДЕО

2018-а година е една много положителна и успешна година за район Тракия. С тези думи кметът на район Тракия Костадин Димитров обобщи отминаващата година, в които много от планираните проекти са видели своята реализация. Като цяло 2018-а се характеризира финализирането на много инфраструктурни планове, облагородяване на районите за живеене, изграждането на много нови паркоместа, детски площадки и паркове.

Едно от положителните неща за район Тракия през изминалата година намаляването на безработицата. По думите на районния кмет Костадин Димитров въпросите към него за намиране на работа драстично са намалели. Инвестициите, които се правят в Пловдив спомагат за това, хората да намират своите работни места, което води до намаляване на хората без работа.

В Тракия вече действа наложеният от община Пловдив мораториум за продажба и строеж върху общински площи. Ярък пример за това е построяването и откриването на новия парк микрорайон А8. Така, според районният кмет се създава една много добра традиция, а именно общински земи да се превръщат в зелени площи и успокои, че местата, които са общински земи няма да бъдат презастроявани.

И този пловдивски район не е подминат, макар и частично от проблемите с намирането на паркоместа. До момента е направен идеен проект за изграждане на многоетажен паркинг. Необходимостта от изграждането на едно такова съоръжение обаче трябва да бъде свързана с едно предварително добро проучване и дали гражданите биха ползвали едно такова място. Сегашният общински паркинг, върху който е замислено да се изгради многоетажният паркинг към този момент е зает на 70-80 % и на този етап там не се налага построяването на нов. Въпреки това ЖР Тракия остава районът с най-много заявки за запазване на място за паркиране.

Вижте още за проектите, проблемите и бъдещето на ЖР Тракия в интервюто с районния кмет Костадин Димитров:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина