Кметът на „Тракия” представи проект за нова пътна връзка с район “Южен“

Автор: Plovdiv Now 5909
Кметът на „Тракия” представи проект за нова пътна връзка с район “Южен“

Кметът на „Тракия” Георги Гатев постави на дискусия важните инфраструктурни обекти на района, които ще се приоритет в неговата програма. Той участва в среща с кмета Костадин Димитров, областния управител Илия Зюбилев,  районните кметове,  Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, представители на строителния бранш и Тракия икономическа зона.

Дискусията е първата в страната от поредица разговори, организирани от Камарата на строителите в България.  Георги Гатев постави акценти на въпросите, които вълнуват и касаят всички жители на район "Тракия" в дългосрочен план.

Сред тях са завършен и преасфалтиран бул. "Цар Симеон" от бул. "Асеновградско шосе" до бул. "Цариградско шосе", с което да се отпуши микрорайон А13 (Скобелева майка) окончателно.  Най-големият проект е свързан с нова пътна връзка между район "Южен" и район "Тракия", който да свърже бул. „Александър Стамболийски” с ул. „Цар Симеон” над жп линиите.

Друг важен проект е изграждането на многоетажен паркинг,  като превантивна мярка за справяне с назряващия проблем с паркирането. 

В образованието -  построяване на нова детска ясла и справяне с липсата на места за децата по детските заведения, както и необходимостта от професионална гимназия на територията на район "Тракия'', в унисон с нуждата от нова модерна сграда за ОМГ „Акд. Кирил Попов”.

Също така да се проучи възможността за саниране и изграждане на фотоволтаични централи на всички общински сгради и съоръжения в т.ч. ясли, градини, училища, кметство и други. Спестените средства могат да бъдат използвани за подобряване на инфраструктурата и материалната база.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина