Кметът Тотев с нова идея за борба с джигитите в Пловдив, прави полигон за кормуване

Автор: Благовест Андонов 15915
Кметът Тотев с нова идея за борба с джигитите в Пловдив, прави полигон за кормуване

Направата на полигон за кормуване на всички видове моторни превозни средства иска да изгради кметът Иван Тотев в Пловдив. Той трябва да бъде на 25 дка в район „Тракия”, като неговото изграждане може да започне догодина. На вчерашната сесия бяха предложени 30 000 лева за проектирането на съоръжението, което трябва да се намира до новия касов център на БНБ край Скобелева майка.

По думите на кмета подобно място би дало една по-добра подготовка на всички шофьори на автомобили, мотори, камиони и автобуси.

„Виждате какво се случва по улиците – постоянно стават ПТП-та. Това би дало една по-добра основа за кормуването. Аз наскоро карах курсове за категория „А”. На изпита ме изкараха в един стопански двор, където трябваше да маневрирам между колчета и буренища”, каза Иван Тотев. Според него изграждането може да започне догодина, като там да бъдат направени и сгради, които да се отдават под наем на автомобилните школи, а центърът да се самоиздържа.

Предложението на кмета обаче не бе прието от общинските съветници, които отхвърлиха промяната на бюджета. Наложи се по-голямата част от предложенията да бъдат сложени в отделна точка допълнително. В тях обаче не влезе сумата за проектирането на полигона.

Вероятно финансиране ще се търси на следващата сесия на Общинския съвет.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина