Две кучета отровени в Тракия, разминаха се на косъм от смъртта

Автор: Plovdiv Now 5973
Две кучета отровени в Тракия, разминаха се на косъм от смъртта

Две кучета в рамките на седмица са били натровени в Пловдив. За опасното вещество сигнализираха потърпевшите в социалните мрежи. Последният случай е от преди ден до блок 157 в квартал "Тракия".

Френски булдог е погълнал странната субстанция и е получил гърч. От устата му е започнало да излиза пяна и стопанинът му веднага го е завел на лекар. Благодарение на бързата реакция на ветеринарите, Бари е бил спасен.

Потърпевшият пловдивчанин споделя още, че отровата е била хвърлена в тревните площи и по никакъв начин не се е забелязала.

Миналата седмица пък в близост до парк Лаута недоброжелател е хвърлил хляб, напоен със селскостопанска отрова. Кучето е погълнало храната и не след дълго получило първите симптоми.

Вихрушка паднала на земята и крайниците й са се вдървили. От устата й започнала да излиза пяна. Животното било в критично състояние. Часове наред ветеринарите са се борели за живота му. В момента вече кучето е вън от опасност.

Страхът на хората обаче остава. Стопаните на питомците под тепетата със страх разхождат любимците си. Хората са сигурни, че става дума за злонамерена атака срещу кучетата в квартала, като именно смъртта на четириногите домашни любимци е крайната цел на садистите. 

Междувременно все още е в действие петицията, създадена от потърпевши стопани на животни в Пловдив. Петиция за безопасен Пловдив за нашите деца и домашни любимци, адресирана до кмета Иван Тотев и районните кметове, вече е подписана от 1730 души.

Тя настоява за:

Осигуряване на видео наблюдение и осветление на ключовите места за отдих и разходка на домашни любимци, за жителите на град Пловдив - приоритетно за ЗП Младежки хълм, парк "Бунарджик", парк "Лаута", парк "Рибница","Гребна база" и др.

Поставяне на табели с обозначения за събиране на кучешки екскременти, както и контейнери за тази цел.

Засилване на физическата охрана на местата за отдих чрез осигуряване на патрулни и цивилни екипи.

Поставяне на осветление и видео наблюдение на обозначените места за домашни любимци или така наречените "клетки".

Определяне на големи специализирани площадки за разходка на домашни любимци по примера на Община Варна- намираща се в "Морската градина".

Ограничаване свободната продажба на отровни вещества в агро и зоо аптеките, както и засилен контрол от страна на отговорните органи, поради високата степен на опасност спрямо населението, домашните и диви животни.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина