Доброволци и местни жители заедно правят пространство в Тракия по-красиво и по-приятно

Автор: Plovdiv Now 4509
Доброволци и местни жители заедно правят пространство в Тракия по-красиво и по-приятно

Пространството между параклиса „Свети Георги“ и блокове 238 и 239 в район “Тракия” в Пловдив ще бъде облагородено от местните жители и платформата за чиста градска среда “АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!”. Конкретните стъпки за промяна и форматът на намеса в средата бяха обсъдени с жителите на микрорайон 12А на проведеното на 29 август обществено обсъждане.

Присъстваха експерт урбанист, екипът на сдружение БГ Бъди активен, инициатор на платформата “АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!” и представители на общинската администрация от района и много граждани. Предстои да бъде направен конкретен визуален проект за промяна на мястото и да се подготви план за изграждане и поддържане на облагородената зона. Самата промяна ще бъде направена от доброволци на „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ и местните жители с подкрепата на общината през месец септември.

В инициативата на „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“, подкрепена от  администрацията на Община Пловдив – Район „Тракия“, за облагородяване на  нова зона в района, бяха получени девет предложения от местните жители. Предпочетено за обновяване е пространството между параклиса „Свети Георги“ и блокове 238 и 239 заради изразената готовност на хората от района да участват в изграждането и поддържането на новото пространство.

Предложението е направено от жители на блок 240. Районната администрация е потвърдила готовност да се ангажира с подготовката, озеленяването и залесяването на терена, а сдружение “BG Бъди активен” ще подпомогне процеса с доброволци,  създаване на конкретния проект за мястото, след обсъждане с местната общност, и цялостна организация за осъществяването му.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина