Дядо от Пловдив с два инсулта остана на улицата, мизерства без храна и лекарства

Автор: Деница Лещева 12562
Дядо от Пловдив с два инсулта остана на улицата, мизерства без храна и лекарства

Пловдивчанин с два инсулта е останал без дом, храна и лекарства. От известно време дядо Борис обитава района на жп гара "Тракия", а съдбата е повече от неблагосклонна към него. Хората го подминават, като дори в близкото кафене отказват да му сипят чаша вода, разказва наша читателка.

Дядо Борис е бивш шофьор от градския транспорт. Негови колеги разказват, че загубил апартамента си, след като бил подлъган да го прехвърли. Малко след това получил два инсулта, а впоследствие - частична парализа. Озовал се на улицата с пенсията си от 160 лв. на месец, с която не може да си набави почти нищо. 

"Няма почти никакви дрехи. Но най-много го притеснява, че няма ботуши за зимата", разказва Дияна Плачкова, която преди няколко дни разбрала за случая. Заедно със своя приятелка тя няколко пъти е навестила дядо Борис. Носи му вода и храна, а двама от близките й са заделили малко пари, за да помогнат за закупуването на чифт обувки.

За възрастния мъж е невъзможно и да си набави лекарствата за кръвно и добавките за оросяване на мозъка, които са му били изписани от лекарите. 

"Опитах се да му направя гимнастика на парализираната ръка, но няма резултат. Тя трябва да се прави веднъж-два пъти на ден", разказва още за срещата си с дядо Борис Дияна.

Преди всичко останало, мъжът се нуждае от храна и дрежи. "Надявам се да успеем да намерим и квартира за зимата - дори да е партер на някой етаж", споделя още пловдивчанката. За съжаление, тя няма възможност да снабди дадо Борис с всичко необходимо, но е решена да не го оставя сам в студ и мизерия. Затова Дияна умолява всеки, който има възможност, да се включи с каквото може, за да подаде ръка на мъжа.

Всеки, който иска да помогне, може да се свърже с Дияна чрез Фейсбук. Пловдивчанката обмисля и възможността за поставяне на дарителски кутии в помощ на дядо Борис. 

Очаквайте подробности!

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина