Чинари обогатиха пространството пред новия научен център в „Тракия“

Автор: Plovdiv Now 4845
Чинари обогатиха пространството пред новия научен център в „Тракия“

С 18 чинара е облагородено пространството пред новоизградения Център по растителна системна биология и биотехнология на бул. „Княз Борис I“ в „Тракия“. Директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев припомни, че възстановяването на зелените площи около научния комплекс започна още през март със заравняване на терена и добавянето на плодородна почва.   

Новозасадените дръвчетата са 10 годишни и са добре развити. Очаква се след време да правят през лятото хубава сянка на преминаващите по тротоара пешеходци и на колоездачите по велоалеята. Те са част от общо 44 чинари и липи, дарени от партньорите на фирма „Еконт“ в Пловдив, които също се включиха в днешната залесителна акция.

Наесен и останалите фиданки ще бъдат засадени на подходящи места, каза Козарев. От началото на годината зелената система на града е обогатена с  над 1000 нови дървета. Повечето са собствено производство на „Градини и паркове“, но има много и от дарения. От предприятието приветстват всяка дарителска инициатива. Фирми и граждани, които искат да дарят дръвчета, могат да разчитат на съдействие, така че да се подберат най-подходящите видове и пространства за засаждането им.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина