Приказен блок в Тракия привлича погледите на минувачите СНИМКИ

Автор: Добринка Димова 18226
Приказен блок в Тракия привлича погледите на минувачите СНИМКИ

Превърнахме се в туристическа атракция. През ден някой спира пред блока ни и снима фасадата. Ако направят конкурс за най-красив блок в Пловдив, то нашият със сигурност ще го спечели, с гордост казват обитателите на бл. 42 в Тракия.

И вероятно са прави. От две години образ на дете краси една от стените на блока. Рисунката е дело на двама пловдивчани - Димитър Механджийски и Васко Лалов, които станаха популярни с графитите си по Драматичния театър в Пловдив, легендарната девойка Смеда в Смядово, както и образите на Иван Вазов и Васил Левски върху жилищни блокове в Сопот и Карлово.

Идеята на артистите да представят дете върху фасадата на блока в Тракия била свързана с факта, че това е най-младият район в града под тепетата и затова той може да бъде отъждествен с малко момче. Живеещите в сградата са доволни от крайния ефект. От съседните панелки също се любуват на арт решението.

„Дано изрисуват и останалите блокчета. Един подобен графит създава страхотно настроение, колкото и сив да е денят“, отчитат хората от квартала.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина