Без сериозни щети в „Тракия” след силния вятър, Георги Гатев помогна на моторист след ПТП

Автор: Plovdiv Now 4313
Без сериозни щети в „Тракия” след силния вятър, Георги Гатев помогна на моторист след ПТП

Няма сериозни щети в район „Тракия” след силния вятър през последното денонощие. Това написа районният кмет Георги Гатев в профила си във Фейсбук след инспекция на района.   Той е посетил и блока, където вчера падна част от изолация, като няма опасни елементи по него.

От понеделник ще се направи и обход, за да се огледат дърветата около училища, детски градини и детски  площадки.

Районният кмет също е стана свидетел на катастрофа между кола и мотор, като той е помогнал на моториста и е сигнализирал в 5- РУ.

Ето и целия пост на Гатев:

Днес направих обиколка на район „Тракия”, за да се запозная с щетите нанесени от вятъра. Проверих всеки сигнал, който получих и видях в социалните мрежи. Уверих се, че оперативните групи са отстранили падналите клони.

Посетих Блок 55, където падна част от изолация на жилищен  блок.  Разговарях с живущите и се уверих, че са спокойни и няма други опасни елементи в блока им. Силният вятър бе обърнал и няколко пейки, които заедно с тракийци на място изправихме. Маркирах 2 билборда, които са се разкачили, като ще се свържем с фирмите, които ги стопанисват, за да ги обезопасят.

Искам да благодаря на ОП „Градини и паркове”, които са свършили отлично работата си. Всички паднали големи клони и дървета са обработени.

Вятърът в Пловдив стихна, като в следващите дни не се очаква опасно време. Още утре ще възложа на колегите от отдел „Екология” да направят обход и да проверят състоянието на дърветата предимно около детските градини, училища и площадките за игра. Гражданите може да сигнализират в кметството, ако забележат опасни дървета и клони.

Докато бях на инспекция в района пред мен стана пътен инцидент с мотор и лек автомобил.  Обадих се на 5-то РУ, които веднага изпратиха патрул. За щастие, нямаше тежко пострадали – само охлузвания и уплаха.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина