Зико с предложение Общината да купи зала „Строител, цената й е над 3 млн. лева

Автор: Plovdiv Now 5719
Зико с предложение Общината да купи зала „Строител, цената й е над 3 млн. лева

Автор: Благовест Андонов

Община Пловдив може да закупи зала „Строител”, за това намека кметът Здравко Димитров по време на обсъждането за заема за стадионите Ботев и Локомотив, както и басейн „Младост”. На въпрос относно с какво се помага на другите спортове под тепетата, кметът каза, че ще започне да се изграждат нови зали за волейбол и баскетбол  в район „Западен”, но и обърна внимание на зала „Строител”.

„Скоро ще предложим да си откупим зала „Строител”. Самият аз съм играл там, като тя е на частници, но имаме разговори да бъде закупена от нас и дадена на някой отбор”, каза градоначалникът.

Залата се продава от началото на годината, като решението за това е на управителния съвет на „Метални конструкции”. Неофициално продажната й цена е около 3 млн. лева.. Залата е с близо 2000 кв.м РЗП, като целият парцел е от 11 дка, който е общински.  

Зала "Строител" е първата голяма зала в Пловдив. Направена е през 80-те години на миналия век. Капацитетът на залата е 600 места и дълги години тя е най-голямата зала в Пловдив до 2012г.

Залата е частна вече от доста години и е собственост на Метални конструкции. Драмата беше доста сериозна, защото през 2008-ма година Пловдивският Апелативен съд решава, че през 1984 година сградата е строена като държавна собственост и е зачислена в баланса на бившето ДСО „Метални конструкции", чийто правоприемник е „Метални конструкции”. Според решението общината трябваше да плати на дружеството над 1 милион 382 хиляди лева обезщетение за неправомерно ползване на спортната зала в периода март 2000 г. - март 2005 г., плюс лихви, начислени за различни периоди, и близо 234 хиляди лева разноски по делото. Въпреки, че юристите на тогавашния кмет Славчо Атанасов обжалват решението, администрацията изплаща парите на фирмата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина