Жители на „Северен” бранят Ральо Ралев – 500 се подписаха в негова защита

Автор: Ива Модова 7160
Жители на „Северен” бранят Ральо Ралев – 500 се подписаха в негова защита

Лариса Кътова е новият кмет на район „Северен”, научи наш репортер. Тя ще седне на стола на арестувания Ральо Ралев временно до назначаването на нов районен кмет или евентуалното освобождаване на Ралев от ареста.

Работата в администрацията продължава с нормалния си темп. Граждани и сигнали се приемат от служителите. Оказва се, че само представителите на медиите не могат да достигнат до заместник-кметовете. Още на вратата на кметството наш репортер бе уведомен, че временно изпълняващият кмет – Лариса Кътова отказва коментари.

В същото време в сградата на администрацията е започнала петиция в защита на Ралев. Тя е започнала в събота и в рамките на 8 часа своята подкрепа са дали над 500 човека. Подписите са били представени на прокуратурата и спец.съда в София, по време на мярката за неотклонение на Ральо Ралев.

Отново е стартирана петицията. Листовете са позиционирани във фоайето на кметството. Според служители от първите работни часове на понеделник, мнозина жители на квартала са посетили административната сграда, за да потърсят информация за петицията.

Подобна подписка е стартирана и в интернет пространството. Там активността е слаба, тъй като от 1 юни до днес само 170 човека са заявили подкрепата си към Ралев.

Наш репортер успя да разговаря със служител на кметството, който заяви, че всички подчинени на Ралев са зад него и смятат, че това е схема, за да се опетни името му. Работещите в администрацията на "Северен" обаче се страхуват да изразят мнение, защото се притесняват за работните си места.

Не липсват послания и в личният профил на Ралев от жители на Кършияка. Те изразяват подкрепа към райония кмет, както и към семейството му.

Коя е Лариса Кътова?

Кътова е родена на 10.07.1980 година в град Пловдив. По професия е икономист, притежава магистърска степен по „Бизнес администрация” с професионална квалификация мениджър от център за магистри и докторанти към Аграрен университет – Пловдив.

Тя е заместник-кмет на район „Северен” вече втори мандат. Семейна, с две деца и живее в Кършияка.

Припомняме, кметът Ралев бе задържан по обвинение в корупция. Строителен предприемач в Пловдив е бил изнудван за 60 000 лева, за да му бъде издадено строително разрешение от район Северен в Пловдив. Паралелно с Ралев бе арестуван и посредникът, който е получил белязаните пари - карловския бизнесмен Иван Делевски.

Преди около 5 месеца строителен предприемач поискал разрешение за строеж. Главният архитект на общината обаче започнал да го мотае, като в последствие му предлагал различни варианти да си заплати. Строителният предприемач подал сигнал до премиера Бойко Борисов, а той съответно до спецпрокуратурата и КПКОНПИ.

Така пет месеца Ралев и неговия приятел били подслушвани, а според прокуратурата в СРС-та има достатъчно доказателства, че двамата са упражнявали натиск над главния архитект, а в последствие било неизбежно и той да поиска подкуп от строителния предприемач. В деня на арестите предприемачът трябвало да отиде с сътрудника на Ралев - Иван Делевски до чейндж бюро, за да смени предадения подкуп, който бил в размер на 60 хиляди лева. Идеята била, ако случайно парите са маркирани те да бъдат подменени с валута и така маркираните банкноти да не бъдат в тях.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина