Зам.-министър се заема с казуса с 16-те дка в Кършияка, обеща съдействие на пловдивчани СНИМКИ

Автор: Благовест Андонов 4593
Зам.-министър се заема с казуса с 16-те дка в Кършияка, обеща съдействие на пловдивчани СНИМКИ

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков посети парка зад хотел "Санкт Петербург" по покана на инициативния комитет, който се опитва да запази статута на зелените площи. Той бе запознат с казуса от Асен Костов, който му показа документацията и подписката, която е събрана от жителите на квартала. 

Нанков заяви, че ще окаже пълно съдействие на пловдивчаните, като ще се направят всички необходими проверки за статута на имота, както и възможните варианти за опазването на зеленината. Първото нещо, което ще разпореди, е да се види откъде идва несъответствието между ПУП-а на имота и ОУП, тъй като по думите му независимо кое е влязло в сила първо, то не може да противоречи на другото. 

Също така ще изисква да се намери документацията за бункерите, които се намират под парка. Според него те трябва да бъдат в архивите на Министерството на отбраната. 

Припомняме, 2000 души се включиха в подписката в защита на парка зад парк хотел Санкт Петербург в Пловдив. Вече дни наред жители на район "Северен", на чиято територия се намира спорната зелена площ, се събират с искане територията да остане парк. Инициативният комитет, който организира протестите в защита на площта от 16 декара, се заканиха, че няма да отстъпят и няма да позволят на тази територия да се строи каквото и да е.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина