Общината взима имота, нужен за кръговото към новия пловдивски булевард

Автор: Благовест Андонов 7716
Общината взима имота, нужен за кръговото към новия пловдивски булевард

Община Пловдив е започнала последната отчуждителна процедура, нужна за проекта на бул. „Северен”. Кметът Иван Тотев е подписал заповед за отчуждаването на терена от 300 кв.м., който е с лице към бул. „България”. Той е нужен, за да може да се изгради кръговото кръстовище.  В заповедта е записано, че на собственика на терена – „Първа шоколадова борса” ще се изплатят 14 700 лева за терена.

Много е вероятно собствениците на имота да обжалват оценка и да се стигне до дела в Административния съд. При тази хипотеза отчуждителната процедура ще се забави с няколко месеца. От градската администрация са готови да направят светофарна уредба, която временно да регулира кръстовището при пускането на булеварда, а след това да завършат кръговото. Очаква се изграждането на най-новия пловдивски булевард да завърши през април.

Отчуждителни процедури са започнали и върху част от предприятието „Градски транспорт” на гара Филипово. Оттам ще минават ушите, които ще качват връзката към Карловския надлез.

Цената на този обект надхвърля 10 милиона лева, a сумата е от 30-милионния заем. Той ще е широк 34,50 метра - с три ленти по 3,50 метра, средна разделителна ивица 2 метра и тротоари с велоалея. В момента се работи по изграждането на подземна и надземна инфраструктура, нова пътна конструкция, тръбни канали мрежи, улично осветление, светофари, водопровод, канализация, джобове за спирките.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина