Вивалди – фон на конкурс „4-те годишни времена. Палитра“ СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 10794
Вивалди – фон на конкурс „4-те годишни времена. Палитра“ СНИМКИ

Проектът на район „Северен" в областта на културните изяви на деца и ученици „Дъга на творчеството" имаше своя дебют през октомври чрез начинанието „От приказка в приказка", насочен към талантливите деца от детските заведения. През тази седмица районната администрация стана домакин на още една творческа проява от проекта– финал и награждаване на победителите в конкурса за рисунка „4-те годишни времена. Палитра", който отбеляза своеобразен рекорд с броя и качеството на участвалите творби. 9 училища представиха работите на 97 ученици, разделени в две състезателни групи – от 7 до 12 г. и от 13 до 16 г. С 31 рисунки – най-много от всички! – се представиха най-малките състезатели от НУ „Христо Ботев".

Финалът и награждаването се проведоха днес в заседателната зала на районната администрация, изпъстрена с множество прекрасни картини, дело на изявените малки творци, които бяха посрещнати от кмета на района Ральо Ралев, заместник-кмета Лариса Кътова, секретарят Десислава Йорданова и главен експерт „Образование и култура" Нели Нончева.

Впечатляващи със своето сюжетно или експресионистично разнообразие, рисунките затрудниха членовете на журито, за което бе трудно да отдаде предпочитание на най-майсторски изпълнените работи. В групата на малките художници първото място бе отредено на Дениз Иванова от СУ „Яворов", а нейни подгласници станаха Николай Първов от ОУ „Р.Княгиня" и Рая Арабаджиева от СУ „Яворов", които с грамотите си получиха и прекрасни награди, които ще подпомогнат творческото им развитие. В тази категория бяха раздадени и 8 поощрителни награди за ученици от НУ „Хр. Ботев", ОУ „Д. Димов", ОУ „Р. Княгиня" и СУ „Яворов". В групата до 16 г. творческата битка бе изключително оспорвана, защото представените рисунки бяха с впечатляващо качество. Безапелационен победител стана Герда Рокол от ФЕГ „Ант. дьо Сент-Екзюпери", следвана от Наталия Калинова и Ана-Мария Карабашева – и двете от ЕГ „Пловдив". И в тази категория четирима участници от СУ „Яворов", ЕГ „Пловдив" и ОбУ „Й. Йовков" получиха поощрителни грамоти и награди.

Ральо Ралев беше развълнуваният домакин на събитието и като връчваше отличията, пожелаваше на учениците от „Северен" да развиват своя талант. Той благодари сърдечно и на техните учители, които също получиха грамоти за неуморния си труд да вдъхновяват и да насочват творческите търсения на своите ученици. Наградените и десетки други рисунки украсиха сградата на кметството и ѝ придадоха празничен вид, а музиката на Вивалди съпровождаше началото и края на паметното творческо събитие.

До края на календарната година „Дъга на творчеството" в „Северен" ще има още два конкурсни финала, участниците в които очевидно ще трябва да се съизмерват с високото майсторство и несъмнено желание за изява, демонстрирано от талантливите ученици художници в района.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина