Вековни чинари, кленове и магнолии пуснаха корени в квартал “Гагарин“

Автор: Plovdiv Now 696
Вековни чинари, кленове и магнолии пуснаха корени в квартал “Гагарин“

Нова акция по залесяване се проведе в район „Северен“. В зелената площ на детската площадка за безопасност на движението, намираща се на ул. „Стефан и Обрейко Обрейкови“ 21, бяха засадени 10 вековни чинара, които да попълнят уличното озеленяване и да пазят сянка на тротоара и площадката. Разнообразието бе допълнено от 8 японски клена, 4 магнолии, като и от вечнозелени дървета-10 бора и 4 кедъра, посадени от служители на администрацията на район „Северен” и представители на ОП „Градини и паркове”. Залесителната акция е по идея на кмета на района Стоян Алексиев, който взе активно участие в инициативата.

„Продължаваме с облагородяването на зелени площи в района. Само тук посадихме близо 40 дървета. Дори и дъждът не ни спря, защото работим с хъс и ентусиазъм. На един прекрасен ден като днешния-Андреевден, както денят започва да нараства с по едно просено зърно, така се надяваме да се захванат и младите фиданки и да се превърнат в големи дървета, които ще пазят сянка и ще носят прохлада в топлите месеци. По този начин ще имаме по-чист въздух и още едно приятно място за почивка и разходка“, коментира Стоян Алексиев.

Детската площадка за безопасност на движението е изцяло реновирана. Извършени са дейности по преасфалтиране на всички съществуващи алеи, положена е нова хоризонтална и вертикална сигнализация и е изградено видеонаблюдение.

„Благодаря на Община Пловдив и специално на заместник-кмета по транспорт г-н Тодор Чонов за оказаното съдействие по обновяване на обекта. Така малчуганите ще разполагат с едно по-добро място, където ще могат подробно да се запознаят с правилата за движение по улиците, както и с техническите средства за организация и регулиране на движението. Децата още от малки ще се научат на отговорност и дисциплина”, допълни кметът на „Северен” Стоян Алексиев.

Залесителните акции в района продължават и в следващите дни.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина