Не – не е в броя на налични места за паркиране на автомобили. В реакция на институциите срещу нарушаването на разпоредбите е!

Вероятно няма да се учудите от факта, че в махала всеки прави каквото си сметне за добре. На ул. „Дилянка“ са забранени престой и паркиране, но има коли отляво, отдясно, в средата, успоредно, настрани, върху тротоара, на платното.

Ще бъдем прави, ако заключим, че един от най-малките проблеми на Шекера всъщност е неправилното паркиралите коли. Може би защото повечето пъти те са спрени пред незаконни къщи. Но това е една друга тема.

Именно неглижирането на малките проблеми е довело до тетриса с коли, който виждате на снимките.

Буден пловдивчанин решил да не оставя нещата така и позвънил на тел. 112, за да сигнализира. Потърсил ги общо 4 пъти, но съществена разлика нямало.

По този повод TrafficNews разговаря със зам.-кмета по сигурност на Пловдив, под чиято опека са Общинска полиция. Йордан Ставрев заяви, че служителите обработват стотици сигнали за неправилно паркиране на ден в Пловдив. По този повод няма конкретен отговор за конкретна бройка на залепени фишове в Шекера.

Той заръча, че ще бъде разпореди по-засилени проверки в квартала. Ще бъде обърнато внимание и на районното полицейско управление, което е упълномощено да издава фишове за неправилно паркиране.