Деца показаха умения в народните хора в пловдивско училище

Автор: Plovdiv Now 19361
Деца показаха умения в народните хора в пловдивско училище

Танцов конкурс „Дановци танцуват“ се проведе в двора на СУ „Христо Г. Данов“ в район „Северен“.В него взеха участие деца от подготвителните групи до VI клас.Те бяха разделени на три възрастови групи, като след представяне на три танца, от всяка бе излъчен победител.

Подготвителните групи изпълниха Джиновско хоро, Тракийска ръченица, Танцова композиция (ръченица).

По-големите ученици представиха Дайчово хоро, Дунавско хоро, Право хоро, „Елено, моме“, Сиртаки, Самоковско хоро, „Свищовско пролетно настроение“ и други композиции на хора.

 „Радвам се, че малчуганите с толкова желание, ентусиазъм и енергия се включват в изпълнението на народните танци.Нека съхраняваме хубавия български фолклор и го предаваме на следващите поколения“, каза на старта на мероприятието кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който бе специален гост на събитието.

„Целта на този танцов конкурс е да се мотивират децата за творческа изява, за повдигане духа на българина и запазване на традициите на българските танци“, каза директорът на учебното заведение Гергана Аврамова.

Тричленно жури в състав: проф. Николай Цветков, Венцислава Еленска и Тома Карапаунов определиха призьорите.

Победителите в трите отделни възрастови групи се окичиха с купи и медали.Голямата награда спечелиха малчуганите от V „А“ клас.Награди получиха всички участници-книги, тефтери и други учебни пособия, осигурени от издателство „Просвета“.За всички деца бяха изготвени грамоти за поощряване на участието им в подобен род конкурси.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина